Reacties van deelnemers

Annemieke! Je zult het niet geloven, maar ik stond net in de keuken koffie te maken en ik dacht ‘er is iets’ maar had niet meteen door wat… Toen realiseerde ik me dat ik volledig pijnvrij was! Durfde niet meer te bewegen natuurlijk, maar het is nu 10 minuten geleden en ik voel voor het eerst in 4 maanden geen pijn in mijn rug meer… ben er helemaal emotioneel van…

Het feit dat dit kán….terwijl ik volgens de orthopeed moest leren leven met een constante basispijn. Dit wilde ik even met jou delen. Dankzij jouw geweldige oefeningen vanochtend (vond al dat het heel soepel ging) en natuurlijk de manueel therapeut die afgelopen maandag aan m’n wervels gezeten heeft. Top!!

Groetjes,

Carine


Toen ik ouder werd, bemerkte ik dat mijn rug steeds ronder werd. Rugpijn had ik gelukkig niet, maar wel zag ik in dat ik iets moest gaan doen om niet krom te groeien. Sinds enige tijd volg ik de rug-trainingslessen van Annemieke en ik kan nu al merken dat ik er baat bij heb. Haar oefeningen zijn er op gericht om de rugspieren te versterken en soepel te maken. Ik vind het prettig om de lessen te volgen want ik voel dat de trainingen goed voor mijn rug zijn. Omdat er in een kleine groep gewerkt wordt, krijgt iedereen persoonlijke aandacht. Dat is fijn omdat de docente direct ingrijpt wanneer je een oefening niet helemaal correct uitvoert. Ze houdt ook rekening met de specifieke rugproblemen van elke cursist en past de oefeningen – zo nodig – op de persoon aan. Ik ben blij dat ik deze lessen volg en ik ga er zeker mee door om mijn rug- (en buik) spieren in conditie te houden!

I. Eckhardt


Goede afwisselende oefeningen, zo nodig individueel aangepast!
Intensief, maar gezellig en ontspannen.
Weer spierkracht opgebouwd en daardoor minder pijn.

N. v.d. Schaaf


Hierbij een berichtje van een woensdagmorgen rug trainster.
Een persoonlijke aandacht van Annemieke voor ieders euvel, groot of klein.
Ik zou dit niet graag willen missen!

J. Marijnissen


Een paar jaar geleden heb ik een rugoperatie gehad vanwege een dubbele hernia.
Sinds een tijdje volg ik de rug-training bij Annemieke en ik voel veel verbetering!
Mijn rug voelt sterker en mijn houding is rechter. De lessen zijn leuk en persoonlijk met praktische oefeningen die je ook thuis kunt doen en met tips die je toe kunt passen in je dagelijkse bewegen.

Ineke


Elk jaar was het wel een keer prijs: een pijnlijke rug. Allerlei therapieën gevolgd, welke ook wel helpen, maar na een tijdje was het dan toch weer raak. Tot ik 2 ½ jaar geleden bij Annemieke met de rug-training begon. Gerichte oefeningen om de buik- en rugspieren te versterken en het evenwicht te verbeteren. Alhoewel het niet mijn leukste vorm van activiteit is, is het wel doeltreffend! Zeker door de deskundige maar ook leuke manier van lesgeven van Annemieke. Ze houdt iedereen in de gaten en past desnoods de oefening aan als blijkt dat iemand hem niet kan doen. We hebben een gezellige groep, het uur vliegt om en naderhand drinken we nog gezamenlijk koffie.

Mariannne


Ik ben de eerste keer bij je op de les gekomen en had het gelijk naar mijn zin. Ik kan nog niet overal aan meedoen, maar dat heb je de eerste keer al gezegd. En dat voel ik zelf ook wel, dus pauzeer ik op jouw advies af en toe. Als het daarna weer gaat doe ik graag weer mee. Ik wil je zeggen, je voelt me heel goed aan en ik hoop nog lang bij je op de les te komen want ik heb er echt baat bij. In één woord je bent geweldig, bedankt! Ik wens je samen met je man en dochter een gezellige kerst en goed nieuw (sport)jaar toe.

Groetjes van Lizet


Nadat ik een Spondylodese operatie  heb ondergaan (gedeeltelijk vastzetten van de rug)  ben ik het revalidatietraject in gegaan. Bij elkaar ben ik ongeveer 1 jaar bezig geweest met een erg goed resultaat. Helaas na een paar jaar begon de pijn en irritatie weer opnieuw.

Ik ben eigenlijk nog te jong om de rug nog verder vast te zetten. Het advies van de specialist was om iets te gaan doen met mijn rug waardoor de rug sterker zou worden.

En zo kwam ik op donderdagochtend bij  Annemieke terecht voor de rug-training. Geweldige begeleiding door Annemieke zij houdt iedereen apart in de gaten tijdens de rug-training en zegt wat iemand wel en niet kan en wel en niet moet doen.

Nu ik al een tijdje bezig ben met de rug-training kan ik met een brede glimlach op mijn gezicht zeggen dat het een super positief effect heeft. Voel nu beter waar mijn grenzen liggen, weet nu hoe ik moet bewegen zonder alles te overbelasten. Met als resultaat dat ik veel meer kan met mijn rug.

Ik kan zeker deze rug-training aan iedereen met rugklachten aanbevelen.

Bep Stijlen


Als je problemen met je rug hebt dan raad ik aan om naar de rug-training van Annemieke te gaan. Ze begeleidt je goed bij alle oefeningen. Sinds dat ik deze training doe voelt mij rug weer goed, heb bijna tot geen last meer.

Marcel


Hallo, ik ben 69 jaar en heb ooit een herniaoperatie ondergaan, die goed heeft geholpen maar mijn rug is altijd een  gevoelige plek gebleven en belast hem zo min mogelijk. Toch kreeg ik op een gegeven moment, vooral s’-morgens bij het opstaan last van stijfheid in mijn onderrug.
Ik slaap op een heel goed, stevig  matras, ik doe aan sport en wandel en fiets veel, maar begon me toch af te vragen waar ligt dat toch aan steeds die terugkomende klachten. Met één keer in de week naar de sportschool gaan verbeterde  het ook niet echt.  Een  jaar geleden waren mijn rugklachten zodanig dat ik regelmatig de fysiotherapeut opzocht die mijn rug dan in enkele sessies dan los masseerde.
Toen las ik een artikel in het Weekblad  over Rug-Training bij Annemieke Akkermans.  Ik ben een proefles gaan volgen en dat beviel me goed. De dag na deze training had ik geen spierpijn, wat ik eigenlijk wel verwacht had, want de oefeningen waren pittig.
Maar Annemieke houdt je goed in de gaten en past het voor jou zo nodig aan, zodat je niets forceert. De eerste tijd had ik wel eens moeite om zin te maken om te gaan, maar toen ik na een tijdje merkte dat ik er toch veel baat bij had, ben ik ook wat eenvoudige oefeningen ’s-morgens bij het opstaan gaan doen en kreeg ik er plezier in.
Ik heb dit jaar zelfs geen gebruik gemaakt van fysiotherapie. Daarbij is het ook nog eens een fijne groep mensen die elkaar ook stimuleren, kortom ik ben maar wat blij met mijn woensdagochtend Rug-Training!

Anneke Diepenbroek.