Wat is Rug-Training?

Bij Rug-Training werk je in een kleine groep aan het versterken van alle spieren die een rol spelen bij de conditie van je rug; de zogenaamde ‘core-stability’. Het woord ‘core-stability’ zegt het eigenlijk al…werken aan het sterk en stabiel maken van je lichaamscentrum. Daarbij worden onder andere je buikspieren goed getraind. Naast buikspieroefeningen krijg je ook speciale oefeningen die je rug soepel maken en je houding verbeteren. Een juiste oefenhouding en correcte uitvoering, dus een goede begeleiding, zijn bij dat alles van groot belang!

Door te werken in kleine groepen is een intensieve persoonlijke begeleiding gegarandeerd, terwijl je toch het plezier van het trainen in groepsverband beleeft. Als je graag wilt dat er eerst met de behandelend therapeut wordt overlegd over jouw specifieke klachten, dan is dat uiteraard mogelijk. Desgewenst kunnen de vorderingen ook worden teruggekoppeld.
Let wel: Rug-Training is zeker niet bedoeld als vervanging van een therapie, maar juist als een belangrijk vervolg daarop!

Om mee te doen aan Rug-Training heb je niet veel nodig: trek makkelijk zittende (sport)kleding en schone (sport)schoenen aan. Breng een grote handdoek of, liever nog, een oefenmatje mee. Eventueel kun je nog een extra handdoek meenemen om een nekrol van te maken, maar dat is niet perse nodig.